Hotel Riomar

Sant Martí d'Empúries - L'Escala

Idioma Català Idioma Español Idioma Français Idioma English

Telèfon: +34 972770362

  L'Hotel Riomar forma part de la història de l'Escala INICI ENTORN SERVEIS TARIFES NOTÍCIES IMATGES CONTACTE
Descobrir l'Hotel Riomar és gaudir de la Costa Brava
Conèixer l'Hotel Riomar és conèixer el seu entorn L'Hotel Riomar davant l'Empordà L'Hotel Riomar es troba davant de la platja del Riuet, una platja de sorra fina ideal per practicar el windsurf i el kitesurf. Es troba a tres quilòmetres del municipi de l'Escala on es pot visitar el nucli antic de l'Escala, Passeig Marítim, el Museu de la Sal i les famoses Fàbriques de Salaó d'Anxoves.

La Costa Brava és una de les costes més belles i visitades de tota la Pení­nsula Ibèrica. Diu la història que els grecs i els romans van arribar a la península pel Golf de Roses.

Els grecs foceus van fundar la ciutat d'Empòrium. L'Hotel es troba a 2 quilòmetres del Conjunt Arqueològic d'Empúries. Les excavacions modernes han deixat el descobert magnífiques ruïnes i obres d'art.

A 12 quilòmetres de l'Hotel Riomar es troben els Aigüamolls de l'Empordà, una zona humida on es pot admirar una gran varietat d'aus migratòries.

Figueres, capital de la comarca, es troba a 25 minuts amb cotxe. Aquesta ciutat compta amb el Museu del genial pintor empordanès Salvador Dalí. A la capital de l'Empordà també podem gaudir del Museu de la Joguina.
Joan Malé ens explica la veritable història de l'Hotel Riomar Joan Malé, propietari de l'Hotel Riomar En una entrevista exclusiva a Joan Malé, propietari de l'Hotel Riomar, coneixerem la 'veritable història de l'Hotel Riomar'. Els seus inicis, la situació econòmica i política d'aquell temps, quan encara la família Malé - Gardella, de professió agricultors, van decidir fer un pas molt important en la seva vida, la construcció d’un hotel. Tot això va succeir cap al 1969, encara amb la dictadura de Franco, quan la gent treballava per tenir alguna cosa seva, amb molt d'esforç i de lluita.

En l'entrevista, ens explicava el Sr. Joan Malé, fill de Sant Martí d’Empúries, que, "vaig tenir la idea de construir un hotel amb la finalitat d'aprofitar el moment turístic que s'iniciava aleshores, ja que amb l'arribada dels turistes que visitaven les costes del Mediterrani havíem d'aprofitar els diners que aquests deixaven a canvi de serveis, restaurants, allotjaments o per la venda de productes i records, que durant aquella època significava moltíssim per al nostre poble".

I encara ens explicava el Sr. Malé que "primer vam començar amb un parell d'habitacions, però a poc a poc, vam continuar amb la idea d'aconseguir un veritable lloc de vacances. L'economia, per aquells temps, no era gran cosa, la pesseta estava molt devaluada, però amb les ajudes dels bancs, dels estalvis aconseguits i de les ajudes familiars, vam aconseguir fer front al nostre projecte". I afegeix, "érem joves i per tant, podíem treballar moltíssim, i no vam cesar fins a la inauguració del nostre Hotel, un hotel amb cara i ulls, un hotel amb nom propi: Hotel Riomar".

En preguntar-li pel nom triat per a l'Hotel, ens va dir: "El nom va ser una idea meva, vaig unir les dues paraules més importants del que ens envolta ‘riu’ i ‘mar’, i així va sorgir el nom de Riomar", un nom que segons el Sr. Joan, estava convençut que cridaria moltíssim l'atenció, per la seva situació geogràfica, i per les circumstàncies d'estar entre un riu i el mar Mediterrani. Per aquest motiu va decidir l'elecció d'aquest nom que ara com ara, tots coneixem com a Hotel ‘Riomar’ de Sant Martí d’Empúries, un hotel amb caràcter i tracte familiar, on els clients i propietaris es confonen en una relació cordial, agradable i de confiança.

Tot això i molt més us ho donarem a conèixer en una propera publicació que realitzarà Mercè Malé —Relacions Públiques de l'Hotel Riomar—, en una entrevista realitzada en exclusiva al Sr. Joan Malé.

Esteu atents!